Ballı Kurabiye Nasıl Yapılır?
İçindekiler
Ballı kurabiye, lezzetli ve besleyici bir atıştırmalıktır. İçerisindeki doğal bal tatlı bir aroma ve besin değeri katar. Ballı kurabiye yapmak oldukça kolaydır ve evde yapabileceğiniz bir tariftir. Bu makalede, adım adım ballı kurabiye nasıl yapılır, malzemeler nelerdir ve püf noktaları nelerdir gibi konuları ele alacağız.
Karakovan ballarımızı ve diğer bal ürünlerimizi incelemek için https://tullianabitlisbal.com.tr/urun-kategorisi/tum-urunlerimiz/ linke tıklayabilirsiniz.
Ballı Kurabiye İçin Malzemeler
Ballı kurabiye yapmak için aşağıdaki malzemeleri temin edin:
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı tereyağı (oda sıcaklığında)
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı bal
- Yarım çay kaşığı vanilya özütü
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı tuz
Yapılışı
Ballı kurabiye yapmak için aşağıdaki adımları izleyin:
- Bir karıştırma kabında, oda sıcaklığındaki tereyağını ve toz şekeri iyice karıştırın.
- Karışıma bal, vanilya özütü ve tuzu ekleyin. İyice karıştırın.
- Ayrı bir kapta unu ve kabartma tozunu karıştırın.
- Unlu karışımı, tereyağlı karışıma azar azar ekleyerek yoğurun. Hamur birleşene kadar yoğurun.
- Elde ettiğiniz hamuru streç film ile sarın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
- Kurabiyeler altın rengini alana kadar pişirin.
- Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri soğuması için tel bir ızgara üzerine alın.
(Organik Seri) Polifloralı (Çok Çiçekli) Süzme Çiçek Balı ürünümüzü incelemek için https://tullianabitlisbal.com.tr/urun/organik-polyflora-cok-cicekli-ham-suzme-yayla-cicek-bali/ linke tıklayabilirsiniz.
Pişirme Süresi ve Sıcaklığı
Ballı kurabiyeleri pişirmek için fırını önceden ısıtın ve 180 derecede 15-20 dakika kadar pişirin. Pişirme süresi fırından fırına değişebilir, bu nedenle kurabiyeler altın rengini alana kadar pişirdiğinizden emin olun.
Püf Noktaları
- Tereyağı oda sıcaklığında olmalıdır. Böylece kurabiye hamuru daha kolay karışır ve yoğrulur.
- Unu azar azar ekleyerek yoğurun. Böylece hamur kıvamını doğru şekilde alır.
- Hamuru dinlendirdikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın. Bu şekilde kurabiyelerin şekilleri düzgün olur.
- Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri tel bir ızgara üzerine alarak soğumasını sağlayın. Böylece kurabiyelerin alt kısımları nemlenmez ve daha çıtır olur.
Propolis Nedir? Nasıl Tüketilmeli? konusu hakkında bilgi almak için https://tullianabitlisbal.com.tr/propolis-nasil-tuketilmeli/ linke tıklayabilirsiniz.
Servis Önerileri
Ballı kurabiyeleri çay veya kahve eşliğinde servis yapabilirsiniz. Ayrıca, çocuklarınızın beslenmesine sağlıklı bir atıştırmalık eklemek için de ideal bir seçenektir. Kurabiyeleri hava geçirmez bir kapta saklayarak tazeliklerini koruyabilirsiniz.