Bal Şerbeti Nasıl Yapılır?

Bal şerbeti nasıl yapılır?

Osmanlı mutfağına ait en sık tüketilen içeceklerden biriside bal şerbeti idi. Bal şerbeti ile vücudunuz gün boyunca dinç ve zinde kalır. Üstelik bağışıklık sisteminize de destek vererek güçlendirir. Sayısız faydası olan bu içeceğin kısaca faydalarından bahsedelim.

Bal Şerbetinin Faydaları Nelerdir?

  • Kabızlığa iyi gelir.
  • Öksürüğü giderir.
  • Balgam söktürücü etkisi de vardır.
  • Sindirim sistemini düzenler.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Enerji verir ve dinç tutar.

Şerbetin Tarifi

Yapımı oldukça kolay olan bal şerbetinin tarifinden bahsedelim. Tarifte en önemli nokta balın kalitesidir. Bunun için bal ürünlerimize göz atabilirsiniz. Tarif için malzemeler şunlardır:

  • 1 Su Bardağı Sıcak Su
  • 2 Tatlı Kaşığı Organik Ham Bal
  • 1 Çay Kaşığı Limon Suyu

Şerbet Nasıl Yapılır?

1 adet su bardağında bulunan sıcak suya 2 adet tatlı kaşığı Organik Ham Balı ekliyoruz. Daha sonra karışıma 1 adet çay kaşığı sıkılmış taze limon suyunu ilave edip karıştırıyoruz. Böylece şerbetiniz hazır hale gelecektir. Tarife ek olarak isterseniz şerbetin içerisine tarçın kabuğu da ekleyebilirsiniz.